• slide1_arenastaden

  Välkommen till

  Slagteriaktiebolaget

  Nu har vi SOMMARSTÄNGT – Vi ses i höst!

 • slide2_arenastaden

  Besök vår systerkrog

  Slagteriaktiebolaget

  FÄLTÖVERSTEN

  TILL FÄLTÖVERSTEN

Mat & dryck

Hos oss hittar du råvaror av yppersta klass och fräschör – tillagade med stor passion och en gnutta kärlek! I köket härjar vår köksmästare fritt bland pannor och kärl. Du hittar alltid klassiker som Hamburgertallrik 1874, fin-fina charkuterier, men också färsk fångst från havet, säsongens bästa från jord och skog, stärkande drycker och mycket mer…

Background

-LUNChmeny-

SOMMARSTÄNGT!

Background

-KVÄLLSMENY-

SOMMARSTÄNGT!

Boka bord!

Här kan du boka ett middagsbord i restaurang Slagteriaktiebolaget. Bjud på en välsmakande och trevlig middag eller träffa kompisarna inför kvällens evenemang på arenan. Du är alltid välkommen in till oss – vi lovar att ta väl hand om dig och ditt sällskap.

Via mail eller telefon

För konferens, specialarrangemang eller större grupper kan du kontakta oss via mejl eller telefon.
Vår bokning håller öppet måndag-fredag 08.00 – 16.00 och du når oss på arenastaden@slagteriaktiebolaget.se eller 08-120 171 70

–EVENTKALENDER–

NYA EVENTS KOMMER I HÖST

På gång på Friends

Fotboll, speedway, hästar, konserter och mycket mer. Dessutom After Work och massa annat skoj på ”Slagits”. Håll koll på eventkalendern till vänster och missa inget! Heta tips är också att anmäla dig till vårt nyhetsbrev och följa oss på Facebook och Instagram.

Pssst! Du vet väl att vi nu också finns i Fältöversten, på Östermalm?

Fest & möte

Sabis Arenastaden med restaurang Slagteriaktiebolaget, Sky Bar, Ljusgård och Gästmatsalarna är den självklara mötesplatsen i Arenastaden. Kontakta oss på arenastaden@sabis.se eller 08-120 171 75.

skybar

Sky Bar

Sky Bar är en unik VIP-miljö för det slutna sällskapet belägen högst upp i huset med en magnifik utsikt över Råstasjön och Friends Arena. Lokalen rymmer upp till 100 personer på mingel och upp till 60 personer på sittande middag.

gastmatsalar_ny

Gästmatsalarna

Gästmatsalarna tar upp till åtta personer för möte, lunch eller middag i avskildhet.

ljusgard

Ljusgården

Ljusgården är den perfekta lokalen för mingel eller sittande middag med underhållning. Här kan du bjuda in 700 på mingel och upp till 250 på sittande middag.

wgc

Hotell & Möten

Förutom våra lokaler i Arenastaden erbjuder vi också sex hotell och mötesplatser i Stockholmsområdet, alla med sin unika miljö och atmosfär. T ex landmärket Wenner-Gren Center där vår festvåning ger dig känslan av att du kliver rakt in i ett avsnitt av Mad Men eller en klassisk Bond-film. Oavsett var du har ditt möte, event eller din fest lovar vi att ta hand om dig och dina gäster på Sabis sätt – med passion för mat och service.

En matig

historia!

Restaurang Slagteriaktiebolaget är en hyllning till företagets långa historia och tradition av passion för mat. Stockholmsbaserade Sabis (Slagteriaktiebolaget i Stockholm) grundades 1874, då med slakteri och charkuterifabrik på Åsögatan, Södermalm. Tack vare ångmaskinen kunde man producera egen korv i större skala, som man saluförde tillsammans med kött och chark i egna köttbodar. 1946, efter att ha varit med och startat Kooperationen och sedan varit Icas förste VD, köper Eric Andersson Sabis. Under Erics ledning byggs ett stort antal kött- och delikatessbodar upp runt om i Stockholm. När familjen Wallenberg tre år senare ber om hjälp med matservering på Enskilda Bankens huvudkontor flyttas en kokerska från en av butikerna till banken. I och med detta föds Sabis Restauranger.

Verksamheten drivs, idag av tredje generationen, fortfarande som ett familjeföretag och består av butiker, restauranger samt hotell- och mötesplatser.

Kontakt & hitta hit

Öppettider

Vi har Sommarstängt – Välkommen tillbaka i höst!

Bakfickan 7.30 – 16

Frågor & Bordsbokning

Måndag – fredag kl. 08 – 16

08-120 171 70 eller arenastaden@slagteriaktiebolaget.se

(OBS! Vid bokning via mail gäller din bokningsförfrågan först när du fått bekräftelse.)

Adress

Du hittar oss i hörnan Evenemangsgatan/Vintervägen mittemot den södra entrén (Gate 2) på Friends Arena.

Evenemangsgatan 31 B, 169 79 Solna

Välkommen!